dimarts, 1 de juliol del 2008

Demà tanquem la temporada del Club

Demà tanquem la temporada 2007-2008 del Club de Lectura de la Biblioteca, i ho fem amb una lectura ben especial, amb una història d'aquelles que et toca la fibra sensible.
La lladre de llibres parla d'una nena, de la mort, del nazisme, de persones excel·ents, de l'amistat, de llibres i sobretot de com les paraules poden salvar les persones, o almenys sí que ens salven la nostra estimada Liesel...
I demà encara hem de guardar una estona per fer-vos un avanç del que ens espera la propera temporada amb els Dimecres de lletres, el TEC (Taller d'Escriptura Creativa)...
Així doncs, fins demà, em deleixo per sentir els vostres comentaris sobre La lladre de llibres.

15 comentaris:

mia ha dit...

Heu sentit a parlar de la SEMANA NEGRA de Gijón? Una setmana que comença divendres i esta dedicada a la novel•la negra. Surt el “Tren Negro” de Madrid a Gijón. Es veu que també hi ha concursos de novel•la.
Feu un cop d’ull:
http://www.semananegra.org/programa.html

Sònia ha dit...

Molt interessant..., hi he llegit noms com Anne Perry o Jorge Semprún, autors de primera. I això del tren des de Madrid fa gràcia. Merci Maria!

BECKETT ha dit...

Gràcies Mia per la teva contribució, tinc l´esperança que cada vegada siguem més els que tinguem l´ànima una mica més negra

Anònim ha dit...

jo m´amputo a la novela negra

Anònim ha dit...

la de la novela negra soc marta estic en proves

Sònia ha dit...

Benvinguda Marta..., com que en "tenim" dues al Club, em queda la incògnita de si es tracta de la Marta BB o la Marta GM...
Tot això de la novel·la negra és, mai més ben dit, com un "forat negre" per mi. Potser que aquest estiu hi faci una immersió... De manera que si haguéssiu d'escollir una lectura "negra" quina em recomanaríeu?

mia ha dit...

No sé si es pot considerar novel•la negra però les del Robin Cook estan molt bé. Són policíaques amb una besant medica. Intervé un metge/doctora forense i un detectiu de policia. Enganxen molt!! “En coma” es va dur a la gran pantalla. Però en Bekett és l’expert... quan deixa la física quàntica per relaxar el cervell pilla la negra... jeje

Anònim ha dit...

Lectura obligada de novel.la negra per mi serien en Dashiell Hammett (El Halcón Maltés)i en Raymond Chandler (El sueño eterno). Tot i que la Patricia Highsmith (El talento de Ripley; El juego de Ripley) o en James Elroy (L.A. Confidential; Ola de Crímenes) també son bones lectures.

Anònim ha dit...

A mi qui m'agrada particularment en la Patricia D. Cornwell (Cruel y Extraño; Una muerte sin nombre; La granja de cuerpos; Un ambiente extraño; La jota de Corazones; El avispero...) Es nota que les tinc totes? je,je,je...
Tot i que he de dir en contra seva que llegida una, llegides totes...
Bon estiu!
Dolors

Sònia ha dit...

Déu-n'hi do els que coneixeu la novel·la negra... Així per què em decanto, un clàssic o un de modern? I pregunto, no és millor en Mankell que la Cornwell? Un nom i un títol, sisplau... On és en Beckett?

Núria ha dit...

Hola!
Hummmm!!! Novel·la negra!!!! A mi m'encanta. Aviam, Mankell i Cornwell son tan diferents...a mi m'agraden tots dos. Si no has llegit mai novel·la negra, potser mankell és un pel més retorçat. Costa una mica d'entrar-hi- La Cornwell té un estil que t'enganxa de seguida, i crec que et serà mès fàcil. Si et decideixes per aquesta, podries començar per el primer que va escriure, Postmortem. Així t'endinses en els personatjes, que d'altra banda son reiteratius, apareixen a tots els llibres.
Però, a part d'aquest dos escriptors, en conec d'altres...Aviam: Mary Higgins Clark, Sue Grafton i el seu alfabet del crim, Jean Claude Izzo, que té una tril·logía de novel·la negra i prou perquè es va morir, Donna León, escritora americana que viu a Venezia i que en els seus llibres aprofita per fer denuncia social de fets cotidians, tan cotidians que no permet que els seus llibres es tradueixin al italià, ja us podeu imaginar com deixa al gobern...I per què no una de nostra, Alicia Gimenez-Barlett...en fi, n'hi ha més, però ho deixo aquí, d'acord? Bones llegicances!

BECKETT ha dit...

Ânim Sònia amb la novel.la negra....però amb el sol, la platja, el temps lliure, no volem problemes, no volem pensar...doncs jo començaria amb un autor d´aquells que et mantenen en tensió...MICHEL CONNELLY i amb "Deuda de sangre" o "EL poeta". I si vols una autora més fàcil i divertida... doncs un clàssic l´Agatha Cristie "El asesinato de Roger Acroyd". ELs llibres de l´Agatha són de temàtica clàssica, per exemple: en el club de lectura despedim la temporada i prenem una copa de cava, un de nosaltres s´agafa al coll i cau mort ¿qui és l´assassi?

AH.... un descobriment JOHN CONNOLLY "TODO LO QUE MUERE" aquesta novel.la recupera tot l´esplendor dels clàssics, detectiu turmentat busca la salvació en un cas difícil

per cert, estimat Watson... l´assassi sempre és el majordom

BECKETT ha dit...

per cert, MIA m´has fet riure molt amb el teu comentari, tens un sentit del humor molt... negre. una abraçada

mia ha dit...

Perdona, l’assassí sempre és el sherif... jeje
Però que interessant, Beckett... qui ha mort? Qui tenia un mòbil... ha estat enverinat? Qui va marxar primer de la reunió... i el mes interessant qui ha trobat el “fiambre”... ? la criada? No veu trobar al senyor Beltran molt callat, amagava alguna cosa?

Raelix ha dit...

Crec que m'apuntaria a recomanar a Patricia D. Cornwell. Però també estaria bé veure que ens recomanen els nostres companys de Club de Barcelona, especialitzats en novel·la negra, oi?
Abraçades.