dijous, 23 d’octubre del 2008

Martí Gironell i "La Venjança del Bandoler"

La Venjança del Bandoler és el títol de la darrera novel·la de Martí Gironell, obra que ha guanyat el dotzè Premi Néstor Lujan de Novel·la Històrica, convocat per l'editorial Columna.
S'inspira en un traginer que va esdevenir un cèlebre bandoler, Josep Pujol i Barraca, conegut com a Boquica que, per cert, també era fill de Besalú, com l'escriptor i l'espai on es desenvolupa El Pont del jueus.
La nova novel·la repeteix estructura i estil, és àgil, planera, amb capítols curts. La seva ambientació a la Garrotxa també la relaciona amb El Pont dels jueus, i l'autor diu haver pensat en els lectors d' El Pont... a l'hora d'escriure-la.
Tot plegat encara farà més interessant la propera visita de Martí Gironell a la Biblioteca, el dijous 27 de novembre. És per això que esperem disposar ben aviat d'alguns exemplars de la novel·la per tal que en pugueu fer una lectura i comentar-la també amb l'autor.

3 comentaris:

clubdelecturacanrajoler ha dit...

Per si voleu comentar amb en Martí Gironell la seva darrera novel·la, la biblioteca ja disposa de tres exemplars de "La Venjança del Bandoler". Feu comanda!

mia ha dit...

Sonia,
He mirat i no teniu la nova novel•la d’en Gala “Los papeles del agua” tampoc la veig a cap altre biblioteca. Creus que tard o d’hora la tindreu?
Al final l’hauré de demanar per Reis...

La del Gironell haurà d’esperar que vaig molt dispersa...

clubdelecturacanrajoler ha dit...

Hola Maria, doncs no en sé res. A vegades les novetats triguen una mica a arribar-nos, però tard o d'hora en Gala caurà. De seguida que en sàpiga res t'aviso
Arreveure!