dimarts, 13 de gener del 2009

Maalouf i la Mediterrània

Encetem aquest 2009 amb una lectura excepcional, una de les millors novel·les històriques que s'han escrit: Lleó l'Àfricà. El seu autor, Amin Maalouf, és un cristià libanès que viu el món musulmà de prop, ja que neix a Beirut en el si d'una família catòlica i francòfona per part materna, i anglòfona i melquita per part del pare.
Maalouf, considerat un dels màxims exponents de la cultura àrab, desenvolupa les seves novel·les a l'Àfrica, a l'Orient Mitjà i a la Mediterrània amb l'objectiu de bastir un pont de tolerància i diàleg intercultural entre Orient i Occident. És per això que Maalouf és l'escriptor que més atenció ha parat a la cultura mediterrània.
Si en voleu saber més aquí teniu la seva pàgina web, que podeu consultar en francès i en anglès: http://www.aminmaalouf.org/

4 comentaris:

mia ha dit...

He de dir que el llibre m'esta agradant molt!
Menos mal, tenia la sensació que no m'agradava mai res!

Sònia ha dit...

A mi també m'està enganxant moltíssim, i això que em feia una mica de mandra posar-m'hi. No havia llegit mai res de l'Amin Maalouf i trobo que val la pena.

BECKETT ha dit...

Maalouf és un escriptor excepcional, té una sensibilitat que arriba molt adintre.És sense dubte un exponent d´aquella part de la cultura àrab que dignifica a la persona, d´aquella part de la cultura àrab que és universal.

Raelix ha dit...

M'agraden les seves reflexions relacionades amb la Religió, Déu i La vida. Han patit tant 'els granadins, estan tant assetjats que, mentre no canviïn el cor, res del que mengin o beguin importa'...