dimarts, 20 d’octubre del 2009

Contes de prop

Després d'una primera sessió dedicada a contistes clàssics catalans: Pere Calders amb Raspall i Mercè Rodoreda amb La Salamandra i Mort de Lisa Sperling, amb l'afegitó de Tereseta-que-baixava-les-escales de Salvador Espriu, crec que és de rigor dedicar tota la trobada del mes de novembre al contista de més renom actualment a casa nostra.
Efectivament només pot tractar-se de Quim Monzó, tot i que en la foto que teniu aquí mateix el veieu una mica decorat... Monzó ha centrat el seu enginy en els contes i el periodisme, tot i que també ha escrit novel·la, alguns guions de cinema, ha participat en televisió... De més jove havia voltat pel món seguint una bona colla de conflictes bèl·lics. El seu discurs a la Fira del Llibre de Frankfurt va estar d'allò més bé. En fi, estic acabant de fer la tria d'alguns dels seus contes, que no és fàcil, i confio que entre tots li treurem el suc que es mereix...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Fantàstic Sònia. Farem un bon brou tots plegats.
I la foto d'en Quim... espectacular!!!

Núria ha dit...

Em ve molt de gust Sònia. Trobo que estàs fent una tria molt encertada. Els de la última trobada em van agradar molt, els he rellegit i encara m'han agradat més. I de Monzó...que dir? Em moro de ganes!