dimarts, 9 de novembre del 2010

El paretà Carles Zafón guanya el Premi El Lector de l'Odissea

El paretà Carles Zafón ha guanyat el XIIè Premi EL LECTOR DE L'ODISSEA, amb la novel·la Breu tractat sobre les il·lusions òptiques. El premi, organitzat per la llibreria L’Odissea, Edicions Proa, l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, es va lliurar divendres a l'Auditori de Vilafranca, i a banda de la dotació econòmica, l'obra serà publicada a la prestigiosa col·lecció A tot vent de l'editorial Proa.
Breu tractat sobre les il·lusions òptiques recrea la història de tres personatges amb la necessitat comuna d'escriure una novel·la i reflexionar sobre les seves vides: l’Anna Orteu, una dona de mitjana edat i mare de tres criatures que viu una vida monòtona de mestressa de casa; en Romà Vinyals, un agent comercial de productes de cosmètica que té la passió de la poesia; i en Jaume Sensat, un metge que ha acabat triomfant com a conductor d’un programa radiofònic nocturn que tracta de sexe. A Breu tractat sobre les il·lusions òptiques l’autor utilitza els protagonistes de la història per jugar amb la realitat i la ficció i mostrar-nos fins a quin punt la creació literària no és més que una gran il·lusió.
El Consell de Cent Lectors que en el seu moment va elegir finalista Breu tractat sobre les il·lusions òptiques va valorar l’originalitat de la seva estructura formal i el dinamisme de la narració. De la mateixa manera, també es va valorar el fet que les tres històries que d’entrada es presenten com a paral·leles i independents acabin convergint en un final brillant.

Carlez Zafón i Llopis va nèixer a Barcelona l'any 1965 però ja fa una bona colla d'anys que resideix a Parets. Especialista en endocrinologia i nutrició, és autor de L’Harúspex, el recull de narracions Elementa, i Cecília, del 2008, a banda de publicacions estrictament científiques.
Des del Club de Lectura de la Biblioteca Can Rajoler li donem l'enhorabona!