dilluns, 7 d’abril del 2008

En Firmin ja és aquí

Doncs sí, ja teniu a la Biblioteca la "rata sàvia" que està arrassant en les llistes dels llibres més venuts. D'en Firmin segur que n'heu sentit a parlar: descobreix que pot llegir, i és clar que havia de treure partit del fet de viure al soterrani d'una llibreria, de manera que aviat es converteix en un superlector... Però el pobre Firmin, què és al capdevall? No és pas com les altres rates, tampoc és un ésser humà tot i que llegeixi com ells i es capfiqui com ells... Res, que el senyor Sam Savage l'ha encertat de ple amb el relat d'aquesta rata que, mai se sap, potser li agradaria de treure el cap al nostre club de lectura...
Mestrestant gaudiu amb la seva lectura i si ja ho heu fet deixeu el vostre comentari. La gran escriptora de novel·la policíaca Donna Leon n'ha escrit això: "Un llibre escrit per a lectors, és a dir, per a gent que sent passió pels llibres i per qui els llibres són tan reals com qualsevol altra cosa de la vida. Més reals, potser."

4 comentaris:

masire ha dit...

En Firmin és tot un personatge. Un ratolí al que li agraden els llibres i les dones boniques, amb una gran vida interior però amb dificultats per comunicar-se. Quan he vist la foto de l'autor m'he quedat amb la boca oberta: és un personatge del llibre!... o és l'alter ego del Firmin?. Realment no se sap si estem parlant d'un ratolí molt humà o d'un humà que se sent una mica ratolí. En tot cas, un llibre tendre i trist però amb molt sentit de l'humor. I per animar-vos a la lectura em despedeixo amb un enigmàtic: Adéu cremallera!

Sònia ha dit...

Hola Mariana i Cia!
Això de la "cremallera" em deixa intrigada... En fi, només comentar que al final va ser en "Firmin" un dels llibres que vaig comprar per Sant Jordi. Espero llegir-lo aquest estiu perquè encara tinc "La Catedral del Mar" i "Balzac i la petita modista xinesa" entre mans. I sobre el que em van regalar, estaria bé fer un post del tipus "Els llibres de Sant Jordi"?
Arreveure,
Sònia LF

Anònim ha dit...

He començat a llegir en Firmin que em van regalar per Sant Jordi i és d'aquells llibres que enganxen

Anònim ha dit...

tinc ganes d'acabar La lladre de llibres per llegir el Firmin, m'esteu intrigant entre tots plegats!