dimarts, 4 de maig del 2010

Paco Camarasa a la Biblioteca Can Rajoler

Enmarcat en els "Dimecres de Lletres" i després d'un club de lectura dedicat a una de les obres fundacionals del gènere negre, Collita roja de Dashiell Hammett, la Biblioteca Can Rajoler us ofereix una xerrada amb una de les veus més expertes del panorama literari negre del nostre país: Paco Camarasa, llibreter de la Negra y Criminal, l'única llibreria de l'estat espanyol dedicada íntegrament al gènere negre, i comissari de la BCN Negra.
Paco Camarasa, nascut al País Valencià, on va dirigir llibreries prou reconegudes com ara la Pablo Neruda, va arribar a Barcelona l'any 1988. A la ciutat comtal engega la llibreria Negra y Criminal juntament amb Montse Clavé, que ha esdevingut un referent arreu del país, punt de trobada d'escriptors de renom del gènere, i popular, entre d'altres coses, pel seus musclos i el seu vi blanc dels dissabte al matí.
Paco Camarasa juga també un paper fonamental en la cada vegada més prestigiosa BCN Negra, la trobada de novel·la negra de Barcelona, que enguany ha comptat amb escriptors com ara Camilla Läckberg, Asa Larsson, John Connolly, Arnaldur Indridason i que va premiar Ian Rankin amb el V Premi Pepe Carvalho.
Camarasa ens ofereix dimecres una xerrada sobre la novel·la negra que, més enllà de ser un retrat d'herois inventats, és també una instantània d'una realitat social, sovint marginal i és així com sovint la reivindiquen els seus autors, autores i lectors i lectores.

Us hi esperem, dimecres 5 de maig a les 19 h.!